[TuT] Pracujeme s pozicemi

    Share
    avatar
    Kaczmi
    Moderátor

    Posts : 21
    Join date : 27.04.2011

    [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre Kaczmi za Št máj 19, 2011 1:51 am

    Ahoj ..

    rozhodl jsem se Vám tu napsat další TuT, teďka o pozicích v sa:mp

    Jak jistě všichni znáte z matematiky, existují pozice třeba když děláte grafy, dělí se na Xouvou, Ypsilonovou a nakonec i Ztkovou

    X,Y, Z



    Takže, jestli nevíte jak uložit pozici ve hře tak k tomu Vám poslouží tento TuT :
    a) Uložte si ve hře pomocí příkazu /save pozici
    b) Potom jeďte do svých dokumentů, tam by mělo být někde Gta User Files ...
    c) Otevřete to, klikněte na SAMP a potom jak to rozkliknete tak tam bude soubor "savedpositions.txt"


    Takže, takhle jsme se dostali až k oné uložené pozici
    Takže, teďka jste rozklikli a v souboru budou buď:

    AddPlayerClass(.....)

    nebo

    AddStaticVehicle(...)

    [size=150]AddPlayerClass[/size]


    Rozkliknuli jsme si soubor a zobrazilo se nám tam AddPlayerClass- to znamená že jsme si pozici uložili a nebyli jsme v autě
    Př.
    AddPlayerClass(0,3884.7776,-1735.5977,23.9092,287.2555,0,0,0,0,0,0);
    http://wiki.sa-mp.com/wiki/AddPlayerClass
    Vyznačené barevně jsou pozice které nás teďka zajímají, X,Y,Z.

    [size=150]AddStaticVehicle[/size]

    TO znamená že jsme pozici uložili ve vozidle
    Př.:
    AddStaticVehicle(543,2055.8347,-1903.6213,13.3682,178.4617,0,48);
    http://wiki.sa-mp.com/wiki/AddStaticVehicle
    [size=200]Funkce, použití[/size]

    Použití s pozicemi je mnoho, díky tomu můžeme vytvořit primitivní věc jako je třeba /zabij "ID"
    Ale to až zachvilinku, teďka klasický příkaz pro teleportování se Very Happy

    kód:
    SetPlayerPos(playerid, x , y , z);

    SetPlayerPos - V překladu DátHráčeNaPozici
    playerid - komu se funkce vyvolá
    x,y,z - souřadnice

    Můžeme využít třeba když děláme mapy tak na příkaz aby se někam teleportoval

    kód:
    if(strcmp(cmdtext,"/portnime",true)==0)
    {
    SetPlayerPos(playerid,x,y,z);
    return true;
    }

    To je velmi jednoduché, kdyby bylo něco nejasné pište

    [size=150]Jak zjistit hráčovu pozici ?[/size]

    Je to jednoduchá funkce taktéž..

    Nejdříve si můsíme udělat proměnné s kterými budeme pracovat, pro nás jsou to Float, teda pozice
    kód:
    new Float:x;
    new Float:y;
    new Float:z;

    A teďka využití:
    kód:
    GetPlayerPos(playerid,x,y,z);

    GetPlayerPos - V překladu je to něco jako VzítHráčovuPozici
    playerid - komu se funkce vyvolá ..
    x,y,z - to jsou ty proměnné které jsme si udělali

    Využití:
    kód:

    if(strcmp(cmdtext,"/pos",true)==0)
    {
    new Float:x, Float:y, Float:z;
    GetPlayerPos(playerid, x, y, z);
    printf("Jsi na pozici %f,%f,%f.", x, y, z);
    return true;
    }

    [size=150]Jak udělat aby se něco portlo vedle mě ?[/size]

    Jak jsme si řekli, uděláme si funkci pro zjištění pozice, tu hned využijeme

    kód:
    if(strcmp(cmdtext,"/auto",true)==0)
    {
    new Float:x, Float:y, Float:z , Float:angle;
    GetPlayerPos(playerid, x, y, z);
    AddStaticVehicle(543,x+1,y,z,angle,0,48);
    return true;
    }

    To angle je rotace vozidla

    A teď jak je x+1, to znamená že přidá k souřadnici Xové +1 tj portne se těsně vedle vás

    ======================================================

    Tak to by bylo asi vše, kdyžtak něco doplním a kdyby byly otázky tak směřujte mně do pošty nebo napište dolů příspěvek.

    Kaczmi


    Naposledy upravil Kaczmi dňa Ne máj 22, 2011 12:22 am, celkom upravené 1 krát.
    avatar
    ylleron
    Admin

    Posts : 82
    Join date : 26.04.2011

    Re: [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre ylleron za Št máj 19, 2011 6:11 am

    slušnéé. Len tak dalej Wink


    _________________
    Pripravujeme SexyCity
    * Sofistikovaný Gamemode s pokrocilimi funkciami a moznostami
    * Profesionalny administracni tym, ktory je vybrany s najlepsich hracov

    QWER
    Znalec

    Posts : 60
    Join date : 28.04.2011

    Re: [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre QWER za Št máj 19, 2011 9:35 am

    slabéé. btw hovno si vysvetlil (po prečítaní (očami nováčika) som nič nepochopil)
    avatar
    ylleron
    Admin

    Posts : 82
    Join date : 26.04.2011

    Re: [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre ylleron za Št máj 19, 2011 6:05 pm

    QWER napísal:slabéé. btw hovno si vysvetlil (po prečítaní (očami nováčika) som nič nepochopil)


    Vies co ? Hodnoť to prvy lebo som za debila potom Very Happy


    _________________
    Pripravujeme SexyCity
    * Sofistikovaný Gamemode s pokrocilimi funkciami a moznostami
    * Profesionalny administracni tym, ktory je vybrany s najlepsich hracov
    avatar
    Kaczmi
    Moderátor

    Posts : 21
    Join date : 27.04.2011

    Re: [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre Kaczmi za Pi máj 20, 2011 4:57 am

    QWER napísal:slabéé. btw hovno si vysvetlil (po prečítaní (očami nováčika) som nič nepochopil)

    Tobě se taky furt něco nelíbí btw udělej si to sám když jsi takový "borec" Very Happy

    QWER
    Znalec

    Posts : 60
    Join date : 28.04.2011

    Re: [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre QWER za So máj 21, 2011 2:59 am

    kľudne...
    ale vieš nahovno popísané a kopec chýb som našiel...
    avatar
    Kaczmi
    Moderátor

    Posts : 21
    Join date : 27.04.2011

    Re: [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre Kaczmi za So máj 21, 2011 8:25 am

    Napiš příklad ...

    QWER
    Znalec

    Posts : 60
    Join date : 28.04.2011

    Re: [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre QWER za So máj 21, 2011 9:10 am


    GetPlayerPos - V překladu DátHráčeNaPozici
    avatar
    Kaczmi
    Moderátor

    Posts : 21
    Join date : 27.04.2011

    Re: [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre Kaczmi za Ne máj 22, 2011 12:22 am

    Aj aj ja.. opraveno Very Happy

    Sponsored content

    Re: [TuT] Pracujeme s pozicemi

    Odoslať pre Sponsored content


      Práve je Ut august 21, 2018 6:45 pm